AKSARAY BELEDİYESİ EKİPLERİ BUZLANMAYA KARŞI YOL VE KALDIRIMLARDA SOLÜSYON ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR

Aksaray Belediyesi tarafından karla mücadele çalışmaları kapsamında kaldırım ve yollara, kar ve buz çözücü solüsyon dökülüyor.

Vatandaşların kaldırım ve yollardaki ulaşımlarını daha rahat ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için kar yağışının etkili olduğu ilk andan itibaren Aksaray Belediyesi ekipleri belirli plan dahilinde bütün kaldırım ve yollarda çalışma başlattı.

Hava koşullarında ve trafik yoğunluğuna bağlı olarak 48 saate kadar etkili olabilen solüsyon maddesi kar ve buza karşı büyük bir etkiye sahip. Yol yüzeyi üzerine oldukça hızlı bir şekilde etki yapan solüsyon insan, hayvan ve çevre sağlığını da olumsuz yönde etkilemiyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. “Bu yıl tam anlamıyla bereketli bir kış yaşıyoruz uzun yıllar sonra özlemini duyduğumuz kar yağışı baraj ve göllerimizdeki su seviyesini artırırken diğer yandan şehir içerisinde ulaşım noktasında herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için var gücümüzle mücadelemizi sürdürüyoruz ekiplerimiz Meteorolojik verileri takip ederek imkanlar nezdinde mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Karla mücadele çalışmalarının mevsimin il kar yağışından bu yana başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirten Vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve ekiplerine teşekkür etti.