AKSARAY BELEDİYESİ TUZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN KANALLARA 2500 KAMYON KAR BOŞALTTI

KENT MERKEZİNDEN TOPLANAN KARLAR TUZ GÖLÜNE CAN SUYU OLUYOR.

Şehir merkezinden toplanan karlar tuz gölü havzasını besleyen kanallara taşınıyor.

Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan ve ülkemizin tuz ihtiyacının %40’ını karşılayan Tuz gölü son yıllarda başta iklim değişikliği gibi nedenlerden dolayı kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Çekilen uydu fotoğraflarında Tuz gölünün kuraklık nedeniyle ciddi manada küçüldüğü görünüyor. Bu yıl yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de 1974 yılından sonra en fazla kar yağışının gerçekleştiği yıl oldu.

Yağışlar sonrası Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatıyla şehir merkezinden temizlenen karlar Tuz gölü havzasını besleyen kanallara döküldü. 10 gün boyunca devam eden çalışmalar neticesinde 2500 kamyon kar şehir merkezinden iş makinaları ile taşındı.

Tuzlu ortamlara uyum sağlamış olan ve bölgenin turizmi açısından da büyük öneme hayiz olan Tuz gölü Flamingolar başta olmak üzere kılıç ağa, angıt ve benzeri kuşların yanı sıra yağmurcunlar, turnalar, yaban kazları ve yaban ördeklerine de ev sahipliği yapıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapılan çalışmalar hakkında şu görüşlere yer verdi.

“Rabbime şükürler olsun ki bu yıl mevsim iyi geldi özlemle beklediğimiz kar yağışından sonra vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamaması için ekiplerimiz gece gündüz seferber oldular. Kar temizleme çalışmalarında toplanan karları değerlendirerek Tuz gölünü besleyen kanallara döktük. Son çekilen drone görüntülerinde ve tespit edilen verilerde de görülüyor ki gölde su seviyesinin yükseldiği görülüyor. Şehrimizin tüm kaynaklarının artırılması adına fırsatları değerlendiriyoruz.” Dedi.