MİLLET KIRAATHANESİ YARIYIL TATİLİNDE DOLDU TAŞTI

Aksaray Belediyesi’nin öğrencilerin ve kitapseverlerin sosyal, kültürel, sanatsal alanda dolu dolu vakit geçirmeleri sağlamak için hizmete sunduğu Genç Osman KOP Millet Kıraathanesi, yarıyıl tatilinde öğrencilerin ve okurların akınına uğradı. 15 günlük ara tatilde millet kıraathanesinde her gün yüzlerce ziyaretçi ağırlandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Fatih Mahallesinde açılışı yapılan ve Aksaray’ın İlk Millet Kıraathanesi olma özelliği taşıyan Genç Osman KOP Millet Kıraathanesi, 11 bin zengin kitap kaynağı ile her yaş grubuna hitap eden kitap çeşitliliği ile ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteleri öğrencilerine hizmet veriyor. En seçkin eserlerle Kitapseverlerin uğrak noktası arasında bulunan millet kıraathanesinde ikramlıklar ücretsiz olarak sunuluyor.

Haftanın her günü açık olan Genç Osman KOP Millet Kıraathanesi, 15 günlük ara tatilde adeta doldu taştı. Öğrencilerin ve kitapseverlerin akınına uğrayan Millet Kıraathanesinde grup çalışma odaları, okuma salonu ve bilgisayar odası tam kapasiteyle hizmet verdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, toplumun okuma kültürünü katkı sunmak için Aksaray’a yeni millet kıraathaneleri kazandırılacağını söyledi. Kalanlar Mahallesindeki Millet Bahçesi projesi içerisinde millet kıraathanesine yer verileceği bilgisini paylaşan Başkan Dinçer, 3 farklı noktadaki yapımı devam kitap konaklarının tamamlanma aşamasına geldiğini hatırlatarak “Projesi devam Kitap Konaklarımız ve millet kıraathanelerimiz tamamlandığında gençlerimizin birbirleriyle hasbihal ettiği, kitap okuduğu, zamanlarını kaliteli değerlendiği birer mekana dönüşecek” dedi.